2009-12-11 14:16:31• hírek • Ferenczi Noémi

Boldog karácsonyt kívántak!

Karácsonyi műsorokkal illetve az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokkal töltötték a téli vakáció előtti utolsó tanítási napot a diákok. A gyerekek énekekkel, pásztorjátékokkal kívántak tanáraiknak, tanítóiknak és diáktársaiknak kellemes karácsonyt és boldog új évet.

Ez a hét minden iskolában a karácsonyvárás jegyében telt. Egyes iskolákban egész héten tartottak az ünnepi foglalkozások, máshol karácsonyi műsorok begyakorlásán fáradoztak a gyerekek. A pénteki nap folyamán, az utolsó tanítási napon minden iskola ünnepelt. A diákok éneke, a feldíszített osztálytermek, a pásztorjátékok minden iskolában ünnepi hangulatot varázsoltak.

A tízes számú általános iskolában például kézműves foglalkozással telt a közös ünnepvárás. A diákok díszeket készítettek, énekeket tanultak. Az iskola III.B osztályosai például közel harminc nyelven tanulták meg hogyan kívánjanak boldog karácsonyt, illetve minden országnak elkészítették a zászlaját is.




A Mircea Eliade Általános Iskolában pásztorjátékot mutattak be a IV.D és a IV.E osztály tanulói Vajda Katalin és Koncz Tünde tanítónők vezetésével. A Menjünk mi is Betlehembe! című pásztorjátékot a jelmezek tették még hangulatosabbá. A pásztorjáték során a diákok hagyományos népszokásokat elevenítettek fel illetve az irodalom remekeinek megzenésített változatát adták elő a kisiskolásoknak és az iskola leendő, most még óvodás diákjainak.




A Vasile Lucaciu Általános Iskolában Régi játékok címmel nyílt kiállítás pénteken, melyet ünnepi műsor követett az iskola tornatermében. A projekt,-  mely keretében sor került a kiállításra, - célja a különböző országok kultúrájának népszerűsítése, nagy hangsúlyt fektetve a gyermekek világának ismertetésére. A pályázat keretében a diákok rongy- és fababákat, fuvolákat fognak készíteni, olyan rajzokkal illusztrált könyvecskét adnak ki, amelyben a nagyszüleik játékait ábrázolják, DVD-lemezt készítenek, amely „Történetek a meseerdőből" címmel a gyerekek által kitalált és megírt meséket és azok forgatókönyvét tartalmazza, mindezt három, vagyis német, román és magyar nyelven.

A pénteki ünnepségen az iskola minden diákja részt vett. Az ünnepi műsor magyar és román  karácsonyi dalokból állt össze.




Az ,, Avram Iancu" Általános Iskola IV. D osztály tanulói Sava Gabriella tanítónő irányításával közös tevékenységen vettek részt a Vitéz Mónika, Suceveanu Ildikó, Drimus Enikő és Bondici Noémi óvónők csoportjaival a ,,Voinicelul" Óvodában. Az iskolások egy színdarabot mutattak be, az óvodások pedig megajándékozták őket karácsonyi üdvözlőlapokkal, téli versekkel és énekekkel. A pénteki program a ,,Ma óvodás, holnap iskolás" projekt része, mely célja játékosan ráhangolódni az iskolai foglalkozásokra.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: